1523488_209512089243941_948510025_o-removebg-preview

Match och tävling

Här hittar du information om olika områden som stöd för ledare i Spånga Handboll

Sekretariatet

Det lag som spelar matchen ansvarar för att bemanna sekretariatet med tidtagare och protokollförare ”loggare”. För att sitta i sekretariat ska du ha en funktionärsutbildning. Spånga HK ordnar med jämna mellanrum utbildningar. Inbjudan skickas via kansliet. Hör gärna av er till kansliet om behov finns för utbildning däremellan så får ni hjälp att finna utbildningstillfällen. Klicka HÄR för en förenklad lathund för sekretariatet.

Anmälan till serier och cuper

Serieanmälan sker i slutet av april/början av maj. Anmälan görs samlat av klubben efter dialog med respektive lag och dess verksamhetsplan.

 

Cuper

Anmälan till cuper görs av respektive lag.

För de yngsta lagen är Minibollen i Nacka den första cupen och är en bra avslutning på inomhussäsongen. Klubben står för avgiften till Minibollen för U8-U9.

För ungdomslagen är Kopparcupen i Falun den stora föreningscupen. Det är viktigt att ”hänga på låset” när anmälan öppnar då platserna blir fulla efter bara några minuter. Alla Spångalag åker gemensamt i bussar till Falun och brukar få bo på samma förläggning. Matcherna spelas i Lugnetområdet med alla spelplaner i närheten av varandra vilket gör att lagen kan heja fram varandra. En riktigt rolig cup som bidrar till en go klubbkänsla.

Klubben betalar anmälningsavgiften för en cup per säsong och lag. 

Matchflytt

Matchflytt måste göras i god tid. Flytten ska vara godkänd i profixio senast 14 dagar före ursprunglig matchdag. Görs flytten senare bekostar själv den avgift förbundet tar ut om flytten godkänns.

Laget kommer själv överens med motståndarna om ny speltid. Ta hjälp av kansliet om ni behöver leta lediga tider. Därefter meddelas kansliet som lägger in ansökan om matchflytt i profixio.

Ungdoms-SM (USM)

Ungdoms-SM (USM) är de officiella Svenska Mästerskapen i handboll för flickor
respektive pojkar i de tre årsklasserna 14,16 och 18. USM startar i
september/oktober varje år, innefattar kvalificering under steg 1–4 och
avslutas under en finalhelg som spelas i maj nästföljande år.

U16 och U18                                 

Alla anmälda lag spelar steg 1 och beroende på resultat även steg 2 eller 3.

Deltagande i steg 4–5 beror på lagens prestation och placering med successivt
minskat antal lag.

USM14

Sedan ett antal år har Svenska Handbollsförbundet gjort om upplägget för denna åldersklass i syfta att sträva mot bredd, inkludering och att ge spelare erfarenhet av att möta andra lag än vad som sker i seriespel. Alla lag som deltar i USM14 garanteras spel till och med steg 4.

Efter steg 2 delas lagen upp i tre spår; ett finalspår, ett kvalspår och ett fortsättningsspår. Alla lag som efter steg 2 inte placerats i finalspåret eller kvalspåret garanteras matcher men har ingen möjlighet att ta sig till finalspel.

Utgångspunkten är att ett (1) lag per kön och åldersklass ska delta som klubbens ”representationslag”. För U14 gäller att det alltid ledarstaben för det äldsta laget inom åldersklassen som har huvudansvaret för USM-deltagandet. Detta ska ske i dialog med det yngre lagets ledarstab. 

Ersättning för resekostnader i samband med USM
Ett lag som deltar i USM får reseersättning vid spel utanför distriktet. Ersättningen är för tillfället totalt 75kr/mil tur och retur till spelorten per lag och omgång.

Försäkring under match och träning

När en spelare betalat medlems- och aktivitetsavgift omfattas spelaren av handbollsförbundets kollektiva olycksfallsförsäkring.