1523488_209512089243941_948510025_o-removebg-preview

Medlemskap och avgifter

Medlemskap och avgifter

Som medlem i föreningen ställer man sig bakom föreningens grundvärderingar och policy. Medlemskap är obligatoriskt för spelare, tränare, lagledare och styrelse. Medlem i föreningen blir den som betalat medlemsavgiften.

För att få träna och spela i Spånga Handboll måste föreningsavgiften betalas senast den 1 oktober, därefter gäller inte försäkring.

 Föreningsavgiften består av medlemsavgift och aktivitetsavgift och i förekommande fall även licensavgift (för de som är 15 år eller äldre).

Medlemmarna fastställer medlemsavgiften på årsmötet. Aktivitetsavgiften fastställs av styrelsen en gång om året.

Spelare betalar den avgift som gäller för den träningsgrupp man tillhör oavsett ålder.

Aktuella avgifter finns på föreningens hemsida. Debitering av avgifter hanteras av kansliet.

Spånga Handboll ska vara en klubb för alla och kostnaden för att vara med ska inte vara en faktor som utesluter någon. För den som har svårt att betala föreningsavgiften finns olika möjligheter som delbetalning och i vissa fall bidrag att ta del av. De som önskar en sådan lösning vänder sig direkt till kansliet så behöver inte det egna laget ens veta om det.

 Träningsavgiften täcker följande kostnader:

  • träning 1-3 ggr/vecka
  • anmälningsavgifter för seriespel och en cup per säsong
  • domaravgifter
  • försäkringar
  • matchtröjor
  • bollar och förbrukningsmaterial (västar, tejp, klister med mera).

Dessutom ingår utbildning för tränare, ledare, sekretariat och domare samt tillgång till föreningens kansli. Även subventionerade träningskläder med föreningslogga,  subventionerat träningsläger och eventuella tränarersättningar täcks av träningsavgiften.